Verhuizing Huiskamer Bij Katrien naar St-Catharien kerk

Huiskamer Bij Katrien komt weer thuis

Verhuizing terug naar de St.-Cathrienkerk in de binnenstad

Na bijna tien jaar is de cirkel rond. Huiskamer Bij Katrien is vanaf 1 maart te vinden in de St.- Cathrienkerk. Terug op de plek waar “Bij Katrien (Catharien)” destijds als burgerinitiatief is opgericht door een aantal ondernemende moeders op het schoolplein van De Bossche Broek.

De huiskamer van de binnenstad komt thuis en wordt nog meer een plek waar iedereen welkom is en mee kan doen. Voor en met elkaar Bij Katrien gaat met de verhuizing ook een nieuwe fase in. Het wil nog meer een inclusieve gemeenschap zijn, waar iedereen welkom is om mee te doen.

Bij de huiskamer kun je terecht voor laagdrempelige activiteiten en spontane en verrassende ontmoetingen. Ellen Blijlevens, coördinator van Bij Katrien: “Elke dag word ik blij van het enthousiasme van onze meemakers. Er wordt naar elkaar omgekeken en voor elkaar gezorgd. Wie aanvankelijk schuchter binnenkomt, straalt na een paar maanden van zelfvertrouwen. Daar word ik enorm blij van.” Wandelen met oud en jong, het creatieve atelier, het mannencafé, de naailessen, een spellenmiddag, maar ook samen koken en eten, beweegactiviteiten, dialoogtafels, klusmiddagen, yoga en mindfulness komen weer op de agenda.

Een huiskamer waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn Iedere inwoner van de gemeente ‘s-Hertogenbosch geeft kleur aan de stad. Bij Katrien zorgt voor een plek waar mensen zich fijn voelen. Het begint met elkaar leren kennen. Als mensen zich verbonden voelen met een gemeenschap en met anderen, draagt dat bij aan een gezonde en mentaal veerkrachtige gemeente.

Ufuk Kâhya, wethouder Welzijn: “Veel mensen kennen Huiskamer Bij Katrien al. Ik hoop dat ook op de nieuwe locatie een brede groep inwoners de activiteiten en ontmoeting opzoekt. Meedoen is belangrijk en dat moet zo makkelijk mogelijk zijn voor iedereen. Daar sluit de koers van Bij Katrien goed bij aan.” Goede ideeën van inwoners zelf zijn van harte welkom. Iedereen brengt talenten mee en kan daarmee iets betekenen, ook voor een ander. Verbinding met het ondernemerschap in de gemeente Ook de vele organisaties in de gemeente hebben talenten in huis, een netwerk én goede ideeën.

Door de verbinding te zoeken met ondernemers, gemeente, bedrijven en maatschappelijke organisaties wil Bij Katrien de komende jaren concrete stappen zetten om het fundament van de huiskamer van Bij Katrien verder te verstevigen.

Nieuwe locatie

St.-Cathrienkerk, Kruisbroedershof 6

Vanaf 7 maart gaat Bij Katrien verder met de activiteiten in de St.-Catharienkerk, Kruisbroedershof 6, ’s-Hertogenbosch.

Gaan we je zien Bij Katrien? Doe mee, help mee, voor elkaar! Voor meer informatie over de activiteiten en de agenda kijk op de website www.bijkatrien.com of volg ons op social media: Facebook en Instagram