Eenzaamheid

Bent u 55+ en wilt u met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Bij Katrien kunt u gratis eten, als u die avond helpt als kok of ober. Kijk voor meer informatie op de website.

Voor een klein bedrag kunt u als omwonende iedere dag mee eten in de zorgcentra van BrabantZorg. Dit kan op de locaties 't Geerke, Nieuwenhagen en Noorderkroon. Neem contact op voor meer informatie. U kunt ook mee-eten op locaties van Vivent, Annenborch en Van Neysel. Bel of mail en vraag waar dit mogelijk is en wanneer.

In Rosmalen kunt u terecht bij Gasterij de Hoef in De Annenborch.

Steunpunten de Stijl en de Stenen Hut geven soms kookles. U leert koken met anderen en u eet na afloop samen. Kijk op de websites voor meer informatie.

Bij eethuis Het Anker wordt 5 dagen per week gekookt door vrijwilligers. U kunt voor een klein bedrag een 3-gangen maaltijd eten. Of neem contact op met Thuisgekookt. U kunt dan tegen betaling een maaltijd afhalen bij een buurtgenoot.

Resto van Harte tovert een avond per week een school om tot buurtrestaurant. U betaalt 4 tot 7 euro voor een maaltijd. U moet van tevoren reserveren. Dit doet u telefonisch.

Annenborch

Woonzorgcentrum met zelfstandige appartementen en zorgappartementen en ook begeleiding en verzorging aan huis.

Bezoekadres
De Hoef 100
5242 CN Rosmalen

E-mailadres
info@annenborch.nl

Telefoonnummer
073 8519600

BrabantZorg - woonzorgcentrum 't Geerke

Groepswoningen voor mensen met dementie en een appartementencomplex. 

Bezoekadres
Nienoordstede 17
5235 HH s-Hertogenbosch

E-mailadres
info@brabantzorg.eu

Telefoonnummer
073 640 70 00

BrabantZorg - woonzorgcentrum Nieuwehagen

Woonzorgcentrum met zorgwonen waar bewoners zelf het niveau van zorg bepalen.

Bezoekadres
Gervenstraat 2
5211 PD s-Hertogenbosch

E-mailadres
info@brabantzorg.eu

Telefoonnummer
073 548 16 00

BrabantZorg - woonzorgcentrum Noorderkroon

Woonzorgcentrum met zorg en behandeling voor ouderen met een (intensieve) zorgvraag.

Bezoekadres
Manis Krijgsmanhof 71
5233 BR s-Hertogenbosch

E-mailadres
info@brabantzorg.eu

Telefoonnummer
073 640 70 00

Herstelacademie de Stijl

Herstelacademie de Stijl is een laagdrempelige ontmoetingsplek in Den Bosch voor volwassenen die met een psychische ontwrichting te maken hebben (gehad).
Je kunt er terecht om deel te nemen aan activiteiten gericht op psychisch herstel, ‘n gesprek met een ervaringsdeskundige, of gewoon om even onder de mensen te zijn.
Een indicatie of doorverwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Bezoekadres
Taxandriaplein 1D
5212 TW s-Hertogenbosch

Telefoonnummer
073 613 11 30

Resto van Harte

Resto van Harte verbindt mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar. Zodat zij samen kunnen koken, eten en vooral zelf een bijdrage leveren aan een leefbare gemeenschap.

Reserveren tussen 9.00 en 12.30 uur via de site of telefonisch.

Locaties:

BBS Boschveld: Zernikestraat 2, 5223 CD ’s-Hertogenbosch
BBS Hambaken: Het Wielsem 1, 5231 BV ’s-Hertogenbosch
De Grevelingen: Grevelingen 66, 5215 ES 's-Hertogenbosch
 

Telefoonnummer
0900 900 30 30

Steunpunt de Stenen Hut

Ontmoetingscentrum voor inwoners van Vught.

Bezoekadres
Watertorenlaan 15
5261 LW Vught

Telefoonnummer
073 658 59 12

Stichting (Huiskamer) Bij Katrien

Ontmoetingsplaats in de binnenstad van Den Bosch. Een plek voor vol (gratis) activiteiten en leuk vrijwilligerswerk. Doe mee, help mee, voor elkaar!

Contactpersonen:
Ellen Blijlevens, 06 15 23 07 59

Bezoekadres
Kruisbroedershof 6
5211 GX s-Hertogenbosch

Postadres
Kruisbroedershof 6

E-mailadres
info@bijkatrien.com

Telefoonnummer
06 15 23 07 59

Thuisgekookt

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact.

Elke dag een verse, warme maaltijd op tafel: het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms maakt de leeftijd het lastig om elke dag te koken, of spelen gezondheidsproblemen iemand parten. Stichting Thuisgekookt koppelt daarom vrijwillige hobbykoks die graag wat extra’s koken aan buurtgenoten die wel wat hulp rondom de warme maaltijd kunnen gebruiken.

Inmiddels hebben ruim 300 thuiskoks zich in Den Bosch bij Thuisgekookt aangesloten. Zij koken vrijwillig, tegen de kostprijs van de ingrediënten, voor een buurtgenoot en komen het vaak ook nog brengen! Door middel van een uitgebreid intakegesprek kijkt Stichting Thuisgekookt of er een thuiskok in de buurt zit die goed bij de (dieet)wensen van de aanvrager past. Zo hopen we niet alleen te helpen met een warme maaltijd, maar ook met gezellig sociaal contact met een buur.

Ken of ben jij iemand die de hulp van een thuiskok uit de buurt zou kunnen gebruiken? Je kunt voor vragen of een aanmelding altijd bij ons terecht op www.thuisgekookt.nl of via 085 06 08 76 8.

Postadres
Oudenoord 330

E-mailadres
info@thuisgekookt.nl

Telefoonnummer
085 06 08 76 8

Van Neynsel - algemeen

Wonen, welzijn en zorg in eigen wijk voor mensen die moeite krijgen met dingen die altijd vanzelfsprekend zijn geweest. 

Bezoekadres
Eemweg 114
5215 HR s-Hertogenbosch

Telefoonnummer
073 822 80 00

Vincentius - Stichting Sociaal Restaurant Eethuis Het Anker

Eethuis het Anker is een sociaal restaurant dat binnen Vincentiusvereniging als zelfstandige stichting actief is. Op 5 dagen van de week wordt hier door vrijwilligers gekookt voor de dak- en thuislozen in Den Bosch. Én voor alle mensen die niet in staat zijn zelf een warme maaltijd te verzorgen en een veilige, vriendelijke plaats zoeken om te eten. Een 3-gangen maaltijd met een kopje koffie achteraf kost 3 euro. Waarschijnlijk gaat op 6 september het eethuis met beperkte capaciteit open op maandag en vrijdag. De openingstijden zijn afgestemd op de geldende coronaregels. Vooralsnog is het restaurant geopend op maandag, woensdag en donderdag en vrijdag. Zodra het mogelijk is worden de openingstijden verruimd zodat we weer open zijn op maandag, woensdag, donderdag vrijdag en zondag. De deur gaat open om 17.15 uur en gaat dicht om 17.30 uur. De huisregels zijn aangepast aan de coronasituatie. Voor degenen voor wie geen plaats is, komen er afhaalmaaltijden.

Bezoekadres
Havenstraat 11A
5211 WC s-Hertogenbosch

Vivent - algemeen

Vivent biedt zorg en ondersteuning bij mensen thuis en binnen wooncentra. 

Bezoekadres
Vliertwijksestraat 369
5244 NJ Rosmalen

Website
www.vivent.nl

E-mailadres
info@vivent.nl

Telefoonnummer
088 1637000

Eetclub.nl

Verbindt mensen

E-mailadres
info@eetclub.nl


Iedereen heeft wel eens last van gevoelens van eenzaamheid. Eenzaamheid hoort bij het leven. Zeker na ingrijpende veranderingen in het leven kunnen deze gevoelens sterker worden. Bijvoorbeeld na een relatiebreuk of overlijden. Ook een verhuizing, gezondheidsproblemen of werkloosheid kunnen hierbij een rol spelen. Dan kan het fijn zijn om met iemand te praten over uw situatie. Bij het Infopunt eenzaamheid vindt u een luisterend oor. Daarnaast kunnen we met u meedenken over wat u zou kunnen helpen. Maar natuurlijk alleen als u daar behoefte aan heeft….

Bij het Infopunt eenzaamheid kunnen we u alle informatie geven over mogelijkheden om meer in contact te komen met anderen. Ga naar een van de huiskamers van Farent of een steunpunt bij u in de buurt. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met het Infopunt Eenzaamheid of ga naar het wijkplein.

Of misschien kan Stichting Met je hart u helpen. Zij brengen eenzame ouderen met elkaar in contact. Of bel naar de Ouderen-Infolijn van KBO - PCOB. Spreekt u geen Nederlands of wilt u in uw eigen taal met iemand praten? Dat kan ook bij de Ouderen-Infolijn. Er zijn vrijwilligers die verschillende talen spreken.

U kunt ook meedoen met de contactcirkel van het Rode Kruis.

Voor een gesprek over levensvragen kunt u terecht bij Diaconie PG Den Bosch of het Centrum voor Levensvragen.

Een vrijwilliger die samen met u leuke dingen doet kunt u vinden bij Stichting Buddyhulp, Humanitas en Farent.

Vrijwilligerswerk kan helpen mensen te ontmoeten. U doet nuttig werk en u komt in contact met anderen. Kijk in de vacaturebank van Galant Vrijwilligersnetwerk. U kunt reageren op vacatures en uzelf inschrijven als vrijwilliger. Voor advies kunt u terecht bij Galant.

Als vrijwilliger mag u cursussen volgen bij de Vrijwilligersacademie. Deze zijn gratis of u betaalt een klein bedrag. Zo ontmoet u ook mensen. Of vraag een organisatie, een goed doel, uw kerk of moskee of u iets voor hen kunt doen.

Bij sportieve en culturele activiteiten komt u ook in contact met andere mensen. Sportieve activiteiten vindt u op de website van 'S-PORT. Voor culturele activiteiten kijkt u op de website van Huis73.

Jongeren kunnen terecht bij Dropzone.

Heeft u vervoer nodig? Misschien kunt u met de seniorenbus.

Heeft u meer hulp nodig? Neem contact op met Koo.

Beraad van Kerken 's-Hertogenbosch

Je eenzaam voelen betekent niet altijd dat je te weinig contacten hebt. Door gebeurtenissen in je leven zoals het verlies van een dierbare, gezondheidsproblemen, verlies van werk of een verhuizing, kun je het gevoel hebben eenzaam te zijn. Heb je behoefte om met iemand te praten die naar je levensverhaal wil luisteren? Of zou je wil met iemand op zoek willen gaan naar de zin van je leven, of wat geloof, hoop en liefde voor jou betekent? Dan kun je terecht bij de voorgangers van de verschillende kerken. Op de website van het Beraad van Kerken kun je de mensen vinden met zo'n luisterend oor.

Centrum voor Levensvragen Oost-Brabant

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u behoefte aan een gesprek over levensvragen? Een team van geestelijk verzorgers staat voor u klaar. De gesprekken zijn kosteloos.

Het Centrum voor Levensvragen is bereikbaar van maandag t/m vrijdag.

E-mailadres
info@cvlnob.nl

Telefoonnummer
06 22 72 71 10

Contactcirkel Rode Kruis District Brabant-Noord

Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even (telefonisch) contact met elkaar hebben. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is. Het Rode Kruis helpt om samen een contactcirkel op te zetten.

Ons district bevat: Den Bosch en omgeving, Meijerijstad Boxtel Boekel en Noord-Oost Brabant.

Voor meer informatie en vragen over de contactcirkel en het opgeven voor de contactcirkel, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.

Postadres
Jan Kruijsenstraat 13 A

De Zonnebloem - afdelingen ‘s-Hertogenbosch

Telefoonnummer
0418 51 45 03

Diaconie PG Den Bosch

Noodhulp in situaties die daarom vragen: neem contact op via e-mail: diaconie@pgdenbosch.nl. Voorbeelden van noodhulp: betalen examentraining, gebitsbehandeling of bril.

Gesprekken over levensvragen: neem telefonisch contact op of via e-mail: eengoedgesprek@pgdenbosch.nl. Of kom langs op het spreekuur, elke woensdag- en vrijdagmiddag 13.10 - 14.30 uur. Of maak een afspraak via het Kerkelijk Bureau, telefonisch bereikbaar maandag t/n woensdag en vrijdag 8.45 - 11.45 uur.

Telefoonnummer
073 61 39 740

Dropzone

Iedere maandag Dropzone-spreekuur 15.30 - 18.30 uur

Bij Dropzone kunnen jongeren (12-23 jaar) terecht die behoefte hebben een luisterend oor en advies hoe het best te handelen in een bepaalde situatie. Soms is dat leiden naar de juiste hulp, zodat de jongere niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

De thema’s kunnen uiteenlopend zijn: eenzaamheid, pesten, eetproblemen, schulden, zorgen om iemand, mantelzorg, schoolprestaties, scheiding ouders, huiselijk geweld, gezondheid, relaties, etc.

Instagram: @powerup073

Farent - Huiskamers

Dagopvang voor ouderen, begeleid door vrijwilligers. Het doel van een huiskamer is om eenzaamheid bij ouderen te verminderen, hen een leuke dag buitenshuis te bieden en mantelzorgers te ontlasten.

Farent - Infopunt Eenzaamheid

Informatie, advies en ondersteuning bij eenzaamheid en ontmoetingsactiviteiten.

Bezoekadres
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 17
5201 AA 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer
073 206 81 20

Galant vrijwilligersnetwerk

Galant ondersteunt het vrijwilligerswerk in de gemeente ’s-Hertogenbosch, zodat iedereen mee kan doen in de samenleving.
Galant helpt vrijwilligers, stichtingen en verenigingen met informatie, advies, scholing, bemiddeling en promotie.

Bezoekadres
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Website
www.galant.nl

E-mailadres
info@galant.nl

Telefoonnummer
073 615 625 0

Herstelacademie de Stijl

Herstelacademie de Stijl is een laagdrempelige ontmoetingsplek in Den Bosch voor volwassenen die met een psychische ontwrichting te maken hebben (gehad).
Je kunt er terecht om deel te nemen aan activiteiten gericht op psychisch herstel, ‘n gesprek met een ervaringsdeskundige, of gewoon om even onder de mensen te zijn.
Een indicatie of doorverwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Bezoekadres
Taxandriaplein 1D
5212 TW s-Hertogenbosch

Telefoonnummer
073 613 11 30

Huis73 - kunst en cultuur

Platform voor organisaties, groepen en culturisten met een hart voor kunst en cultuur in ’s-Hertogenbosch.

Bezoekadres
Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch

E-mailadres
info@huis73.nl

Telefoonnummer
088 280 02 80

Humanitas - Tandem

Samen met een vrijwilliger nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen.
Voor mensen (23-55 jaar) die last hebben van eenzaamheid en daar samen met een vrijwilliger iets aan willen veranderen. Een vrijwilliger van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen.

Bezoekadres
Orthen 2-4
5231 XS 's-Hertogenbosch

Postadres
Orthen 2-4

Telefoonnummer
06 24 70 03 93

KBO - PCOB - Ouderen-Infolijn

KBO-PCOB heeft een speciale informatielijn voor senioren. Senioren kunnen er terecht met vragen, signalen, en ook wordt er een luisterend oor geboden. Vanaf vandaag worden ook oudere migranten – indien gewenst in de eigen taal – te woord gestaan door een vrijwilliger die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond heeft.

De informatielijn is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefoonnummer
030 340 06 00

Koo-wijkpleinen 's-Hertogenbosch

S-PORT

Overzicht van het sport- en beweegaanbod in de gemeente 's-Hertogenbosch. 

Bezoekadres
Wolvenhoek 1
5211 HH s-Hertogenbosch

Telefoonnummer
073 615 51 55

Seniorenbus 's-Hertogenbosch

Vervoersproject door vrijwilligers voor 55-plussers uit 's-Hertogenbosch. Voor € 0,50 per rit kunt u zich van deur tot deur laten vervoeren binnen de stadgrenzen van 's-Hertogenbosch. Goedkoop én gezellig, want er rijdt ook altijd een begeleider mee. Die helpt niet alleen bij het in- en uitstappen, maar die heeft ook tijd om gewoon eens een praatje met u te maken.

Bent u 55 jaar of ouder? En woont u binnen de gemeentegrens van ’s-Hertogenbosch (‘s-Hertogenbosch, Vlijmen, Engelen, Rosmalen, Nuland en Vinkel)? Dan kunt u voor € 6,- per maand abonnee worden van de Seniorenbus.

Bezoekadres
St. Teunislaan 1
5231 BS 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 5052
5201 GB 's-Hertogenbosch

E-mailadres
info@senioren-bus.nl

Telefoonnummer
06 13 00 76 60

Sociaal Centrum De Westhoek

Ontmoetingsplek en activiteitencentrum voor ouderen uit de wijk.

Bezoekadres
Van Leeuwenhoekstraat 2
5223 CZ s-Hertogenbosch

Steunpunt de Stenen Hut

Ontmoetingscentrum voor inwoners van Vught.

Bezoekadres
Watertorenlaan 15
5261 LW Vught

Telefoonnummer
073 658 59 12

Stichting Buddyhulp

Stichting Buddyhulp koppelt betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die dat even nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die ernstig ziek zijn en (eenzame) ouderen. Maar ook mensen die, om wat voor reden dan ook, een tijdje buiten de samenleving kwamen te staan. Zoals ex-psychiatrische patiënten.

De vrijwillige buddy’s bepalen samen met de cliënt een realistisch doel, dat binnen een periode van een jaar kan worden bereikt.

Bezoekadres
Zuidwal 34
5211 JE s-Hertogenbosch

E-mailadres
info@buddyhulp.nl

Telefoonnummer
06 27 06 87 44

Stichting Met je hart Den Bosch-Vught

Stichting Met je hart zet zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. Dit wordt versterkt door bijvoorbeeld een fysieke beperking, een klein sociaal netwerk, de financiële situatie of angst. Stichting Met je hart organiseert ontmoetingen voor deze ouderen zodat zij andere mensen ontmoeten en samen iets leuks kunnen doen. Voor ontmoetingen wordt u persoonlijk uitgenodigd. U kunt zich aanmelden via een verwijzing door een zorgverlener/welzijnsinstantie met wie u over uw eenzaamheidsgevoelens gesproken heeft.

Postadres
Sweensstraat 8

Telefoonnummer
06 30 18 16 26

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Telefoonnummer
088 076 70 00

KBO-PCOB

Website
www.kbo-pcob.nl

Telefoonnummer
030 34 00 655


Ga naar een van de huiskamers van Farent of naar Groeiring Vinkel. Vraag seniorenorganisaties SAS, BAS, HEVO of KBO naar passende activiteiten. Misschien iets Fietsmaatjes iets voor u. Of neem contact op met het woonzorgcentrum bij u in de buurt.

Wilt u sporten? Kijk eens op de website van Sport voor gehandicapten.

Zoekt u dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking? Neem contact op met Koo. Zij helpen u verder.

Biechten Actieve Senioren (BAS), Stichting de

Uiteenlopend programma van activiteiten voor senioren. 

Bezoekadres
Vincent van Goghlaan 1
5246 GA s-Hertogenbosch

E-mailadres
info@basdebiechten.nl

Telefoonnummer
06 306 574 92

Farent - Huiskamers

Dagopvang voor ouderen, begeleid door vrijwilligers. Het doel van een huiskamer is om eenzaamheid bij ouderen te verminderen, hen een leuke dag buitenshuis te bieden en mantelzorgers te ontlasten.

Fietsmaatjes Den Bosch

Fietsmaatjes zorgt ervoor dat vrijwilligers en gasten aan elkaar worden gekoppeld zodat de gasten die niet meer zelfstandig durven of kunnen fietsen, kunnen genieten van een fietstocht (met trapondersteuning). Ze spreken onderling af wanneer ze samen op pad gaan.

Postadres
Creijenhoek 15

Telefoonnummer
06 33 03 38 90

Groeiring Vinkel

Beschermd wonen en steunpunt voor ouderen.

Bezoekadres
Zijlstraat 7
5382 KE Vinkel

Telefoonnummer
073 532 63 47

HEVO Rosmalen

De HEVO organiseert allerlei activiteiten waardoor senioren actief en betrokken blijven. Dat kan zijn door lezingen, excursies, reizen, evenementen door het jaar heen maar vooral door alle activiteiten die wekelijks in clubverband plaatsvinden. Daarnaast biedt de HEVO ondersteuning bij o.a. verlies en rouwbegeleiding, belastingaangifte, rijbewijskeuring en reanimatiecursussen. Ook zijn er ouderenadviseurs die u aan huis informeren over welzijn, zorg, wonen en het aanvragen van hulpmiddelen.
Voor openingstijden: zie agenda op de website.

Bezoekadres
Tulpstraat 4
5241 XV Rosmalen

E-mailadres
info@hevorosmalen.nl

Telefoonnummer
073 822 13 97

KBO-Brabant

KBO-Brabant is een belangenvereniging van senioren van 50 jaar en ouder. Aantal leden 120.000, grootste vereniging in Brabant.

Kijk op de website voor meer informatie en op de website van Ons Magazine.

Bezoekadres
Albert Luthulilaan 10
5231 HV 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 3240
5203 DE 's-Hertogenbosch

E-mailadres
info@kbo-brabant.nl

Telefoonnummer
073 64 44 066

Poort Richting Activering

Voorliggend aanbod voor geïndiceerde dagbesteding.
Samenwerking tussen WMO-WXl-RvA.

Traject voor mensen met een beperking die een zinvolle daginvulling willen, maar die dat niet zelfstandig kunnen regelen. Na een traject van maximaal 1 jaar is helder of iemand in staat is vrijwilligers werk, beschut werk of een betaalde baan te doen. Of dat geïndiceerde dagbesteding het meest passend is.

Pdf met meer informatie

Sport voor gehandicapten

Aanbod voor sporters met een beperking in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Bezoekadres
Molenhoeven 7 D
5472 PX Loosbroek

Telefoonnummer
06 10 64 16 57

Stichting Actieve Senioren (SAS)

SAS organiseert en begeleidt verschillende activiteiten voor actieve 55-plussers. Zowel in de diverse wijken van de stad als wijk-overstijgend. De activiteiten zijn op het gebied van Welzijn, vaak in wekelijkse bijeenkomsten van een dagdeel. Denk aan creatieve activiteiten, bewegen (sporten), leren (bv talen), computercursussen en excursies of uitstapjes.

Secretaris: Ton Verhaeg

E-mailadres
info@sasdenbosch.nl

Telefoonnummer
06 57 33 99 72