Zelf iets organiseren

Neem contact op met het buurtteam. Of ga langs bij het wijkplein bij u in de buurt. Het buurtteam denkt graag met u mee. U bekijkt samen wie u kan helpen bij het organiseren van de activiteit en wat u nodig heeft.

Jongeren kunnen hun idee bespreken met iemand van PowerUp073. Zij helpen verder met het uitvoeren van het idee.

Koo-wijkpleinen 's-Hertogenbosch

PowerUp073

PowerUp073 is een jongerenwerkorganisatie die Bossche jongeren uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen. Ze focussen zich niet alleen op de jeugd, maar ook op het versterken van de kracht van de ouders en de sociale omgeving.

De vier PowerUp073-teams bestaan uit jongerenwerkers, sportwerkers en jpp-jeugdpreventiewerkers. Ze zetten zich in voor talentontwikkeling, jongerenparticipatie en individuele begeleiding in de gebieden Noord, Zuid-Oost, West en Rosmalen-Nuland-Vinkel binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

PowerUp073 is onderdeel van Farent Sociaal Werk en ’S-PORT.

Voor de locaties, zie de website van PowerUp073.

Postadres
Postbus 17
5201 AA 's-Hertogenbosch

E-mailadres
info@powerup073.nl


Er zijn verschillende subsidies voor het organiseren van een activiteit. Bijvoorbeeld het wijk-, buurt- en dorpsbudget. Of subsidie voor maatschappelijke ideeën. Kijk op de website van de gemeente voor informatie.

Misschien kan Het Oranje Fonds u helpen. Zij geven vergoedingen voor buurtactiviteiten en activiteiten die mensen met elkaar verbinden.

Galant Vrijwilligersnetwerk helpt u bij het zoeken naar subsidies en fondsen voor uw stichting of vereniging. Lees er meer over op de website van Galant.

Galant Vrijwilligersnetwerk - Mooi zo Goed zo

Gemeente 's-Hertogenbosch - maatschappelijke initiatieven

Gemeente 's-Hertogenbosch - wijk-, buurt- en dorpsbudget

Het Oranje Fonds - subsidie aanvragen


Bij de lokale organisaties zoals het COC en de Academie voor Beeldvorming zijn ze altijd op zoek naar vrijwilligers met goede ideeën die zich graag inzetten voor de LHBTi+ gemeenschap.

Wilt u zelf een initiatief? Dan kunt u bij het Pride Donatie Fonds nagaan of er mogelijkheden zijn voor financiering en advies. Of vraag bij de gemeente gemeente ’s-Hertogenbosch welke mogelijkheden er zijn. Voor jongeren van 12 tot 30 jaar bestaat een speciale regeling CityBoost.

Academie voor Beeldvorming

Maybe Boozegeoisie is dé nonbinaire drag artist van 's-Hertogenbosch. Vanuit hun betrokkenheid bij de Academie voor Beeldvorming organiseert Maybe de Drag Up. Dit zijn laagdrempelige events waar iedereen, ongeacht gender of geaardheid, kan experimenteren met drag als een middel voor (gender)expressie.

Bezoekadres
Tramkade 26
5211 VB 's-Hertogenbosch

COC Noordoost Brabant

Het COC Noordoost Brabant is de lokale afdeling van het landelijk COC. Deze organisatie komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen. Zij zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. Er is informatie te vinden over ontmoetingen en activiteiten in onze regio zoals Jong Out, voorlichting voor scholen en actuele acties.

Bezoekadres
Tramkade 26
5247 LJ 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 1420
5200 BL 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer
073 369 03 49

Gemeente 's-Hertogenbosch - Subsidieregeling Jongeren, Ouderen en Goed Voor Elkaar 2023-2024