Meld jouw held aan voor de Toegankelijkheidsprijs

Toegankelijkheidsprijs

Ook dit jaar reikt de gemeente 's-Hertogenbosch de Toegankelijkheidsprijs uit. Deze prijs gaat naar een inwoner of organisatie die zich buitengewoon inzet voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking.

Hoe werkt het?

Aanmelden voor de Toegankelijkheidsprijs kan van 7 juni tot en met 7 juli 2022. Uit alle aanmeldingen kiest de jury drie genomineerden. Daaruit volgt de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2022. De prijs is wisseltrofee ‘Haantje de Voorste’ en een geldbedrag van € 3.000. De winnaar wordt bekendgemaakt op 6 oktober, in de Week van de Toegankelijkheid.

Meld jouw held aan

Ken jij een held die zorgt dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een beperking? Meld jouw held dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs: https://formulieren.s-hertogenbosch.nl/. Denk bijvoorbeeld aan iemand als Clasien: Filmpje. Zij is coördinator bij Fietsmaatjes Den Bosch én fietst regelmatig met haar kleinzoon Luuk op een duofiets. Of bijvoorbeeld de buurvrouw, die elke week hardloopt met iemand met een visuele beperking. Of een bedrijf dat iedereen de kans geeft op een fijne baan die bij je past, ook als je een arbeidsbeperking hebt. Of dat ene festival, dat zorgt dat het volledig toegankelijk is. Ook voor bezoekers met een beperking.

Kijk voor meer informatie over toegankelijkheid en de Toegankelijkheidsprijs op: www.s-hertogenbosch.nl/toegankelijkheidsprijs.