Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

Radiator

De prijzen voor energie zijn flink gestegen. Daarom geeft het kabinet een keer 200 euro aan huishoudens met een laag inkomen. Met deze energietoeslag helpt het kabinet huishoudens met een laag inkomen om hun energierekening te betalen.

Hebt u een laag inkomen?

Het kabinet werkt op dit moment aan de voorwaarden voor deze energietoeslag. Als we weten welke huishoudens recht hebben op deze eenmalige toeslag, leest u dat op www.s-hertogenbosch.nl. We maken dan bekend welke voorwaarden er zijn om de energietoeslag te krijgen. Ook leest u dan hoe u de toeslag kunt aanvragen. U kunt de energietoeslag pas aanvragen, als er meer bekend is over de voorwaarden van deze extra toeslag.

Krijgt u een bijstandsuitkering via de Participatiewet?

Als u een bijstandsuitkering krijgt via de Participatiewet, dan hoeft u niks te doen. U krijgt de energietoeslag dan automatisch.

Hulp bij geldzaken

Hebt u vragen over uw geldzaken? Bijvoorbeeld omdat u de energierekening niet meer kunt betalen? Neem dan contact op met Eerste Hulp bij Geldzaken (EHBG) via het telefoonnummer (073) 615 51 55. EHBG is er voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch met vragen over en problemen met geld. Samen met u kijken we naar een oplossing.